Del 1/2 om skogsbrand: Kunskap om hur brand kan uppstå, hur skogen brinner och råd om hur markägare kan samverkan för att förebygga bränder.
Del 2/2 om skogsbrand: Beskrivning av hur räddningstjänsten stöttar markägaren vid skogsbrand, om eftersläckningsarbete och personlig säkerhet.
I den här kursen får du tips om hur du kan lära dig odla växthusgurka och tomat! Hushållningssällskapets trädgårdsrådgivare och yrkesodlare delar med sig av sina kunskaper.
Det nationella projektet ”Ökad ekologisk grönsaksodling genom virtuella studieresor med mentorskap och kompetensutveckling” tar dig med till ekologiska grönsaksodlare runt om i landet.
Kunskap för dig som vill starta upp med eller utveckla din grönsaksproduktion inom konceptet Market Gardening. Teori från sådd till skörd och försäljning samt digitala studiebesök hos erfarna odlare.
Vill din förening utvecklas inom mat? Då är denna kurs något för dig! Här kan du ta del av kunskap från projekt Hembygdens smaker för att lära dig mer om bland annat livsmedelshygien, värdskap och måltidsturism.
Grön Arena är ett koncept inom Hushållningssällskapet för utveckling av gårdar som erbjuder tjänster inom social omsorg, skola och hälsoområdet.
Kunskap för dig är som utställare för att du ska känna dig trygg i din roll som producent, utställare eller slöjdare på en hantverksmarknad.
I denna kurs lär du dig hur du ska få ut så mycket som möjligt av din ull, allt från vilken typ av ull som är mest lönsam, foderval och hur du ska förbereda inför klippningen av fåren.
Kursen tar cirka 3 timmar att genomföra
Detta är den första delen i en serie av utbildningar i Kunskap för framtidens skogar. I den här delen kommer du att få kunskap om de grundläggande begreppen inom skog och skogsbrukande, i de övriga delarna får du möjlighet att fördjupa dig inom områdena biologisk mångfald, klimat anpassning och vilt.
Kursen tar cirka 30 minuter att genomföra